Skip to content
Język: Polski

Plany i płatności

Rezygnacja, niższy plan i nieudane płatności

Zaktualizowano 1 listopada 2026 3 min czytania

Anuluj subskrypcję lub przejdź na niższy plan: co zostaje wyłączone przy mniejszym planie i co się dzieje, gdy płatność się nie powiedzie.

Subskrypcję możesz anulować lub przejść na mniejszy plan w każdej chwili. Nic nie zostaje usunięte: to, co wykracza poza nowy plan, zostaje wyłączone, a większość wraca, jeśli później znów zmienisz plan na wyższy. Anulować i zmieniać plan mogą właściciele i admini.

Anulowanie lub zmiana planu

  1. Otwórz „Zmień plan na wyższy” w menu
  2. Kliknij „Obniż do …” przy wybranym planie albo „Przejdź do portalu klienta →”
  3. Potwierdź pytanie „Obniżyć do …?”
  4. W portalu klienta Stripe zmień plan lub anuluj subskrypcję
Zmiana na mniejszy plan
Na przykład z Creator Agency na Creator Pro. Nowy plan i jego limity obowiązują od razu.
Anulowanie
Twój płatny plan działa do końca opłaconego okresu. Potem workspace przechodzi na Creator Free, a Ty dostajesz e-mail.

Co się dzieje przy przejściu na niższy plan

Gdy tylko obowiązuje mniejszy plan, LinkHarbor dopasowuje Twój workspace do nowych limitów. Jeśli przy tym coś zostanie wyłączone, dostajesz e-mail z przeglądem (usunięci członkowie nie są w nim wymienieni).

ObszarCo się dziejeWraca po zmianie na wyższy plan
StronyStrony ponad limit zostają dezaktywowane; aktywne pozostają ostatnio edytowaneTak
Linki i blokiWpisy ponad limit na stronę zostają wyłączone, zgodnie z ich kolejnościąTak
Bloki ProPozostają zapisane, ale nie są pokazywane w planie Creator FreeTak
Własne domenyBez funkcji domen wszystkie zostają dezaktywowane, w przeciwnym razie nadmiarowe; aktywne pozostają ostatnio zweryfikowaneTak
Formularze i webhookiBez danej funkcji wszystkie zostają dezaktywowane, w przeciwnym razie nadmiaroweTak
Szablony workspaceDezaktywowane w planie Creator FreeTak
Członkowie zespołuCzłonkowie ponad limit zostają usunięci, a otwarte zaproszenia unieważnione; zostaje właściciel, potem admini, redaktorzy i czytelnicy w kolejności dołączeniaNie, zaproś ich ponownie
Klucze APIW planie Creator Free wszystkie zostają unieważnione, w przeciwnym razie nadmiarowe; zostają najnowszeNie, utwórz nowe klucze
IntegracjeW planie Creator Free wszystkie zostają rozłączone, w przeciwnym razie najstarsze nadmiarowe; dane dostępowe są usuwaneNie, połącz je ponownie
Krótkie linki i plikiZostają zachowane; nowe możesz tworzyć dopiero, gdy znów zejdziesz poniżej limitu–

Gdy płatność się nie powiedzie

Jeśli Stripe nie może pobrać opłaty za odnowienie, zaczyna się okres karencji wynoszący 7 dni. W tym czasie wszystko działa dalej. U góry panelu komunikat „Płatność nie powiodła się” pokazuje pozostałe dni; właściciele i admini przechodzą stamtąd od razu do portalu klienta Stripe przyciskiem „Zaktualizuj metodę płatności”.

  1. Zaktualizuj metodę płatności w portalu klienta Stripe przez „Zarządzaj subskrypcją i fakturami →”
  2. 2 dni przed końcem okresu karencji dostajesz przypomnienie e-mailem
  3. Jeśli do końca okresu płatność nie wpłynie, workspace zostaje zawieszony, a Ty dostajesz kolejny e-mail

Gdy tylko płatność się powiedzie, LinkHarbor automatycznie znosi okres karencji lub zawieszenie, a Ty dostajesz potwierdzenie e-mailem. Jeśli nie powiedzie się już pierwsza płatność, plan nigdy nie staje się aktywny i nie ma okresu karencji.

Usunąć konto zamiast subskrypcji?

Anulowanie kończy tylko subskrypcję; Twoje konto i strony pozostają w planie Creator Free. Jeśli chcesz całkowicie odejść z LinkHarbor, zobacz Usuń konto.

Nic nie znaleziono?

Napisz, czego potrzebujesz, a nasz zespół pomocy technicznej pomoże Ci osobiście.

Skontaktuj się z pomocą